Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Setkání vodních motoristů na Podolsku
 
      V sobotu se naše redakce zúčastnila setkání vodních motoristů na Podolsku. Na programu byla společná projížďka ke Žďákovskému mostu a zpět s vloženou rychlostní zkouškou.

 
Vše začalo úvodní rozpravou s účastníky s výkladem itineráře a pravidel společné jízdy. Této části jsme se bohužel nemohli zúčastnit, jelikož jsme právě skládali loď, abychom stihli start. Účastníci se shromáždili pod Podolským mostem a v půl desáté se deset lodí vydalo na cestu ke Žďákovskému mostu, kde byl naplánován oběd. Tady jsme při klobáse shlédli akrobatické představení na motorce, o které se postaral místní motokrosový jezdec, který si zjevně liboval v přejíždění nejvyššího mostu po zadním kole. Jeho několik produkcí naštěstí dopadlo bez úhony, a tak jsme mohli klidně vyrazit zpět.

Cestou zpět byly lodě za jízdy dotankovávány z tankovací lodě, která posádky zásobovala vynikající slivovicí maskovanou v lahvi od Fernetu citrus. Pod železničním mostem byla na posledním úseku naplánována rychlostní zkouška a na cílové čáře již čekala loď Plavební Správy a Poříční Policie. Vzhledem k tomu ovšem, že je právě zaměstnával neukázněný jezdec na vodním skútru, projel peloton plynule cílem.

Abych ovšem uvedl věci na pravou míru, akce byla samozřejmě hlášená a také povolená, takže návštěva pracovníků státní správy byla tentokrát rutinně kontrolní a přátelská.
V cíli na účastníky čekalo opečené selátko, pivo a obecné veselí z dalšího podařeného ročníku setkání na Podolsku.
Za naši redakci přejeme organizátorům mnoho dalších povedených akcí.

Petr Zajíček

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>