Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Jedna z největších nákladních lodí přehradila silnici do Ústí
 
      Jedna z největších nákladních lodí přehradila silnici spojující Děčín s Ústím po pravém břehu Labe. Loď byla do sobotního podvečera na labské hladině, ale po jejím opadnutí se usadila na silnici v Těchlovicích na Děčínsku.

 
Kdyby se loď na silnici neusadila, mohlo být obnoveno přímé silniční spojení mezi oběma městy, řekla dnes ČTK mluvčí krajského úřadu Romana Konečná. Loď však podle mluvčí na silnici zřejmě delší dobu zůstane.

"Podle vyjádření Povodí Labe je to bezpečnější, než kdyby byla přesunuta na vodu," dodala mluvčí. Vodohospodáři se podle šéfky krajského odboru dopravy Lenky Jelačičové obávají, že pokud by loď spustili na vodu, mohla by nekontrolovaně uplavat po řece do Německa. "Museli jí proto zapřáhnout za těžká auta, aby zůstala stát na silnici," dodala. Silnice podél obou břehů Labe od Děčína do Lovosic jsou stále uzavřeny. Neprůjezdné jsou také vozovky kolem Terezína. V Litoměřicích je uzavřen most na hlavním příjezdu do města. V Děčíně bylo dnes ráno obnoveno pro osobní dopravu a autobusy spojení přes Labe na novém a starém mostě. Ty byly uzavřeny několik dnů kvůli rozvodněné řece. V Ústeckém kraji lze přejet řeku ještě v Roudnici nad Labem na Litoměřicku. Tamní most je otevřen také jen pro osobní dopravu. Zavřené zůstávají oba silniční mosty v Ústí.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>