Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Průjezdu přes Těchlovice nic nebrání, část uvízlé lodi je pryč
 
      Silnice II/261 z Děčína do Ústí nad Labem je opět průjezdná. Komunikaci dosud blokovala čtyřiasedmdesátimetrová nákladní loď, která zde uvízla při povodni.

 
Zhruba polovinu lodi bylo proto nutné odřezat. Pracovníci ústecké firmy Metalplast ještě odvážejí odřezané kusy lodi, obnově dopravy přes Těchlovice ale už nic nebrání. ČTK to dnes řekl Fratišek Pištora z firmy Metalplast. Práce na odstranění 250tunového kolosu budou podle Pištory pokračovat až do pátku.

"Mezi tím musíme vyřešit jak se dostat další lodi, která uvízla 30 metrů nad silnicí," poznamenal. Sedmdesátitunová loď s bagrem leží na poli zhruba 200 metrů od větší lodi. Terén kolem je však podmáčený a zatím není rozhodnuto, zda bude k lodi nutné vybudovat cestu z betonových panelů nebo bude stačit zpevnit okolí štěrkem. Obě lodi by však měly z Těchlovic zmizet do 10. září.

Uvízlé lodi patří do skupiny pěti nákladních lodí, které se utrhly v Krásném Březně na Ústecku při povodni 15. srpna. Na své cestě poškodily vysokotlaký plynovod který zásobuje plynem Litoměřice. Další z lodí v Těchlovicích poškodila stožár vysokého napětí Severočeské energetiky (SČE) a přerušila tak dodávku elektřiny v oblasti. Některé lodě musely speciální jednotky potopit. Policie nyní vyšetřuje, kdo nese za špatné ukotvení lodí odpovědnost.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>