Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Ústí chce prodat akcie Českých přístavů většinovému vlastníkovi
 
      Město Ústí nad Labem chce prodat 4550 akcií Českých přístavů po 200 korunách jejich většinovému vlastníkovi, společnosti Kuponinvest.

 
Město by tak získalo 910 tisíc korun. Prodej schválila rada města, prohásil mluvčí ústeckého magistrátu Milan Knotek. O prodeji bude ve čtvrtek jednat zastupitelstvo. Podle mluvčího radní přihlédli k tomu, že není naděje na lepší zhodnocení akcií přístavů. "Jejich prodej doporučovala už loni společnost Patria Finance, bývalý správce portfolia města," dodal.

S akciemi Českých přístavů se podle databáze Ariadna přestalo obchodovat na veřejných trzích v roce 2000, kdy se cenné papíry společnosti prodávaly po zhruba 100 korunách za kus. České přístavy provozují osm přístavů, z toho tři v Praze. Loni společnost zahájila v holešovickém přístavu s izraelskou firmou Zeevi Group of Companies výstavbu komplexu bytů, obchodů a kanceláří za 0,5 miliardy dolarů (zhruba 16 miliard korun). V loňském roce hospodařily přístavy se ztrátou 18,5 miliónu korun, když o rok dříve vykázaly zisk 1,7 miliónu korun.

Podle výroční zprávy firma utrpěla především vstupem Československé plavby labské do konkursu. Tržby společnosti s téměř 200 zaměstnanci loni naopak vzrostly o 5,7 miliónu korun na 305,7 miliónu korun. Hlavními akcionáři společnosti byly na konci loňského roku firmy Kuponinvest s téměř 40 procenty a A+A finance s více než 30 procenty akcií. A+A finance podle databáze Ariadna vlastní téměř 35 procent akcií Kuponivestu.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>