Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
V areálu Marína Lipno 20.prosince otevřeli vodní svět za 60 miliónů Kč
 
      Nový vodní svět, který zahrnuje dva bazény a řadu atrakcí, byl otevřen 20,prosince v areálu Marína Lipno u Lipenského jezera. Zařízení Aquaworld, které bylo vybudováno asi za 60 miliónů korun, rozšíří nabídku v rekreačním areálu.

 
V jeho okolí je mj. pět sjezdovek a také běžecké tratě. V létě Marína Lipno láká především milovníky vodních sportů, neboť přístav disponuje 140 kotevními místy. Areál vybudoval za půl miliardy korun nizozemský investor, společnost Ingenieursburo Arnhem.

"Bazén, který umožňuje výhled na jezero, je architektonicky velmi zdařilý. Začátkem příštího roku začne fungovat také finská sauna a restaurace s mokrou i suchou částí," řekl ČTK Luboš Krejza z provozovatelské firmy Lipno Servis. Další významnou investicí v této části Lipna je dvousedačková lanovka za 28 miliónů korun, jejíž zkušební provoz začne v červnu příštího roku. Lanovka dlouhá 1850, která je společnou investicí s.r.o. Lipno Servis, obce Lipno a vlastníků Maríny Lipno, propojí rekreační areál se sjezdovkami na Kramolíně. Zatímco v zimě ji budou využívat hlavně lyžaři, v létě bude sloužit turistům a cyklistům, pro které budou připraveny značené okruhy a naučná stezka Lesů ČR.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>