Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Skončila výstava Lodě Praha
 
      O právě uplynulém víkendu proběhl na Pražském výstavišti první ročník výstavy Lodě Praha. Pořadatelem akce je Incheba Praha a hlavním partnerem výstavy je APL (Asociace výrobců a prodejců lodí). Záštitu nad akcí převzal Český svaz jachtingu a Česká asociace námořního jachtingu.

 
Po celé tři dny měli návštěvníci možnost shlédnout expozice více než čtyřiceti vystavovatelů v oborech lodě, lodní sporty, příslušenství a caravaning v prostorách Průmyslového paláce. Po celou dobu konání veletrhu probíhal odborný doprovodný program. Zájemci tak mohli vyslechnout referáty zástupců Státní plavební správy a České asociace námořního jachtingu na téma doklady lodí a jejich vůdců, legislativní úpravy po vstupu do EU a dozvěděli se i další užitečné informace. Přednášky probíhaly v auditoriu umístěném přímo na výstavní ploše, což značně zvyšovalo jejich atraktivitu.

V Praze si výstavní premiéru odbyl také největší exponát výstavy, trimaran Derek, který přivezla stejnojmenná firma, poprvé byla rovněž vystavena stříbrná olympijská Evropa Lenky Šmídové. Kromě toho mohli návštěvníci shlédnout závodní lodě třídy Fireball, Cadet a Optimist, které jsou u nás vyráběny a nezřídka s úspěchem dodávány zahraničním závodníkům. Kromě plachetnic byly ovšem k vidění také lodě motorové. Své expozice zde měly firmy nabízející značky Bayliner, Regal, Bavaria, Glastron, Jeanneau a Quicksilver. Lodní motory byly zastoupeny úspěšnými značkami Yamaha, Honda a Mercury. Nechyběly ani nafukovací čluny od Yamahy, Bombardu a Valiantu. Na stánku naší redakce jsme měli možnost prezentovat redakční člun BWM 670 se závěsným motorem Mercury Optimax. Říční plavba v poslední době zaznamenala značný rozvoj a tomuto trendu se přizpůsobila i firma Aqumarine, která vystavovala letošní novinku ? Riverboat 26, obytnou loď pro plavbu na řekách a kanálech. Ve výčtu nelze opomenout typický stánek firmy Imramovský marine stylizovaný jako maják, kde kromě lodí byly k přímému prodeji připraveny doplňky a lodní oblečení. Jachtservis Jeníček ukázal svou nabídku vestavných motorů a přídavných topení pro lodě a auta. V segmentu dieselových motorů nemohla samozřejmě chybět ani expozice firmy Molo, tradičně reprezentující firmu Volvo Penta. Ve výčtu by samozřejmě bylo možno ještě dost dlouho pokračovat.

V době, kdy máme v naší malé zemi už dvě odborné výstavy, ukázal první ročník Lodě Praha, že si na našem trhu našel místo. Výstava, která má umožnit firmám představit veřejnosti lodě v důležitém podzimním termínu v regionu Prahy splnila očekávání a vytvořila úspěšnou výchozí pozici pro pořádání dalších ročníků.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>