Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Pozvánka na výstavu - Internautica 2006 Portorož
 
      9. května - dnes byl ve Slovinsku v přístavu Portorož zahájen 11. ročník lodního salonu Internautica 2006. Výstava potrvá do 14. května.

 
Také v letošním roce se bude výstavní plocha Internautiky tradičně skládat ze dvou částí. První část tvoří zakryté výstavní plochy o rozloze 8000 m 2, kde si mohou návštěvníci prohlédnout menší motorové lodě, doplňkové vybavení, navigační pomůcky, námořní a sportovní oblečení, potápěčské vybavení, sportovní obuv a širokou paletu služeb a výrobků různorodých firem, které jsou jakýmkoliv způsobem spojeny s životem na moři.

marina PortorožV druhé, letos opět rozšířené části salonu o rozloze 20 000m2, která spojuje námořní výstavní plochy, jsou přehledně vystavené k prohlídce především větší motorové jachty a plachetnice, které vystavovatelé představují už připravené k plavbě. Obě části výstavy jako obvykle spojuje velký výstavní prostor exkluzivního vystavovatele automobilů, kterým je znovu Porsche Slovinsko s vozidly Audi.

Letos Internautica představuje ještě několik významných místních a organizačních novinek.
Restaurace Marina bude zahrnuta do výstavního prostoru tak, že se stane součástí Internautiky a bude téměř celá obklopena výstavními prostory. Návštěvníci a vystavovatelé tím získají elitní restauraci v místě samém. V letošním roce bude poprvé pozemní část propojena s mořem, což usnadní především návštěvníkům prohlídku výstavy, a z důvodu velkého počtu velkých jachet bude zvětšeno plavající molo, kde budou kralovat větší krasavice.

VÝSTAVNÍ PROGRAM A SVĚTOVÉ PREMIÉRY
Důvodem pro návštěvu Internautiky vedle příjemné návštěvy pobřeží a zneklidňující prohlídky nejnovějších motorových jachet a plachetnic může být také nákup námořního vybavení za zvláštní promoční ceny, testovací jízda, nebo nákup lodě, kterou je nutno před konečným rozhodnutím ještě jednou dobře prohlédnout a vyzkoušet.

Na letošní Internautice si podle předpokladů bude možno prohlédnout kolem 180 různých plavidel. Kolem 300 domácích a zahraničních vystavovatelů se představí s více než 1000 důležitými značkami zboží z oblasti nautiky. Představí se většina důležitých světových výrobců nautiky, všechno od menších kanoí, jetů, gumových člunů, mimo-řídících motorů, sportovních člunů, od plachetnic až k super jachtám, které budou shromážděné ve zvlášť vystavené mořské části veletrhu. Největší vystavené lodě v letošním roce přesáhnou také délku 26 metrů.

Jako každý rok tak také v letošním roce bude na Internautice několik světových premiér známých námořních výrobců. Poprvé budeme moci obdivovat novou slovinskou plachetnici Elan 340, která představuje nové směry v designu společně s už vyzkoušenými vlastnostmi kvalitní stavby a použitých špičkových materiálů. Mezi motorovými jachtami bude mít na Internautice 2006 světovou premiéru super luxusní jachta Dominator 62S, mezi jiným si budete moci prohlédnout možná ještě také Shipman 63, plachetnici roku podle výběru evropské odborné veřejnosti.

Souběžně s výstavou probíhá v nedalekém přístavu Piran přehlídka starých dřevěných lodí s doplňkovým programem.

Návštěvní hodiny denně od 9.00 do 19.00 .
Vstupné pro jednotlivce činí 9,18 EUR, pro skupiny 6,25 EUR.

www. internautica.net

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>