Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Lednicko-valtickým areálem budou jezdit nově lodě i v zimě
 
      13. listopadu - Brno - Letos poprvé se budou moci turisté pokochat v zimě pohledem na zasněžený Lednicko-valtický areál z palub plujících lodí.

 
O víkendech je budou až do března vozit po řece Dyji lodě Svatopluk a Arnoštek, které jezdí mezi Lednicí a Břeclaví. Jejich kapitáni připravují vánoční a novoroční plavby.

Až do letošního roku projížděla areálem plavidla, která nebyla přizpůsobena na plně zimní provoz. Jejich majitelé se kvůli velkému zájmu veřejnosti rozhodli, že sezonu prodlouží na celý rok a zajistí turistům plavidla chránící před nepřízní počasí.

V parku lednického zámku je již na zimu plně připraven devítimetrový železný prám Arnoštek. Na jeho konstrukci byla natažena plachta s průhlednými plastovými okny. Turisty zahřeje při čtyřicetiminutové vyjížďce svařené víno, které dostává každý pasažér zdarma. Zatímco Arnoštek sveze 20 pasažérů, Svatopluk je mohutnější. Loď jezdí mezi Břeclaví a romantickou zříceninou Janohrad u Lednice. Je plně vyhřívaná a přepraví až 30 cestujících.

Přístaviště s příchodem podzimu osiřela na Brněnské i Vranovské přehradě, na Baťově kanále i přilehlé řece Moravě a také na vodním díle Nové Mlýny na Břeclavsku. Celoročně je na jižní Moravě v provozu ještě podzemní plavba ve vyhledávaných Punkevních jeskyních v Moravském krasu.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>