Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Vienna Boat Show 2007 ? přípravy na plný plyn
 
      16. října - Už je to tady. První ročník mezinárodní výstavy lodí Vienna Boat Show se zaměřením na střední, východní a jihovýchodní Evropu, kterou pořádá společnost Reed Exhibitions Messe Sien, se bude konat již od 22. do 25. listopadu 2007.

 
V té době se stane Vídeňské výstaviště přechodným domovem pro mezinárodní i domácí loděnice a obchodníky. Vienna Boat Show je rovněž vhodnou platformou pro prezentaci vodních sportů ? dvě haly, C a D, budou v průběhu veletrhu sloužit k předváděcím akcím. Tento koncept se ukázal být životaschopným a těší se plné podpoře zúčastněných firem. Svědčí o tom nakonec nejlépe každý den přibývající čtvereční metry objednané výstavní plochy.

Seznam vystavujících by bylo možno prakticky bez nadsázky přirovnat k publikaci ?Who-is-Who? v lodním světě. Svou účast potvrdily mimo jiné takové firmy jako Benéteau, Baotic Yachting (Sealine, Nimbus), Bootsbau Schmalzl, Boesch Motorboote AG, Ferretti a Schoechl Yachtbau (Sunbeam). Teprve krátce na seznamu figurují také jména dalších TOP společností z branže, které se rozhodly využít meziregionální koncept zahrnující odhadem více než 360.000 potenciálních zájemců, kteří se sejdou na výstavišti MessezentrumWienNeu. Najdeme mezi nimi opět další zvučná jména: Bavaria Yachtbau GmbH, Elan, Grand Soleil, Leers Yachting, Mayer Yachten, Yaretti und Yachtcharter Pitter.

Jestliže se ptáme, co je příčinou úspěchu tohoto projektu, je najednou zřejmé, že za ním stojí různé faktory, které se vzájemně doplňují a proto jednotlivé firmy svou účast na Vienna Boat Show vyhodnocují jako výhodnou. Patří mezi ně zejména mezinárodně dobře známé město Vídeň, svou polohou vhodné a především po dálnicích dobře dostupné pro návštěvníky přilehlých zemí a regionů, dále vynikající infrastruktura a v neposlední řadě mezinárodní zkušenosti pořadatele. Svou důležitou úlohu rovněž hrají klíčoví partneři: Salon Nautique de Paris, Cannes International Boat & Yacht Show a Hanseboot Hamburg. Vhodnou polohu má výstaviště i z logistického hlediska při využití dunajské vodní cesty pro transport lodí.

Bohatý je i rámcový program výstavy Vienna Boat Show:

?Vídeň leží u moře? je motto rámcového programu výstavy. Výstaviště tedy návštěvníkům nabízí nejen rozsáhlé expozice, ale i bohatý doprovodný program. Ten byl naplánován mimo jiné v těsné spolupráci s Nullzeit.at. Jeho středem je scéna umístěná v centru výstavních ploch, která se promění v kavárnu. Toto je místo, kde mohou po dobu konání veletrhu návštěvníci sledovat předvádění jednotlivých exponátů, představení známých sportovců, účastnit se udílení cen, sledovat filmy a diaprojekce z cest, ale také např. shlédnout představení neoprénového baletu.

V těsném sousedství scény pak návštěvníci mohou nalézt prostor pro praktické ukázky potápění profesionálních potápěčů a nejnovějších produktů pro dobívání podvodního světa. O víkendu, 24. a 25. listopadu zde rovněž proběhne pokus o světový rekord držitele mnoha zápisů v Guinessově knize rekordů ve volném potápění, Christiana Redla.

V kongresovém centru budou po celou dobu konání mezinárodního veletrhu Vienna Boat Show probíhat odborná jednání a přednášky a semináře, proběhnou i různá setkání odborníků jednotlivých odvětví mezi jiným např. organizace sportovního potápění PADI.
Další informace o veletrhu najdete v německém i anglickém jazyce na www.viennaboatshow.at .

Krátké shrnutí:
Termín konání: čtvrtek 22.11. ? neděle 25.11. 2007-10-16
Otevírací doba: čtvrtek až sobota 10,00 ? 18,00, neděle do 17,00
Místo konání: MessezentrumWienNeu, Messeplatz 1, A-1020, Wien (Prater)

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>