Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Mandalina Marina & Yacht Club zahajuje v letní sezóně 2011! - tisková zpráva
 
      Marina mega jachet bude mít kapacitu 79 kotevních míst pro jachty až 100 metrů dlouhé, velká budova s recepcí, dvě restaurace ve stylu kapitánského klubu...

 
Symbolickým pohybem joysticku rypadla generální ředitel společnosti NCP Group - Prgin Goran a jeho obchodní partner, generální ředitel turecké společnosti Dogus Group - Husnu Akhan oznámili zahájení výstavby projektu v hodnotě kolem 17 milionů eur. Slavností zahájení výstavby první chorvatské mariny pro megajachty v Šibeniku proběhlo při příležitosti konání zářijového veletrhu Adriatic Boat Show.

"Opozdili jsme se o jeden rok, ale to není nic divného, neboť se domnívám, že řada projektů na světě se nezdařila z důvodu hospodářské krize. Základní je, že jsme zahájili vynikající spolupráci s našimi partnery z Turecka. Marina bude připravena následující letní sezónu, a očekáváme, že příští rok bude dokončena i kompletní stavební dokumentace k pěti hvězdičkovému hotelovému resortu, takže, jak jsme slíbili, bude celkový projekt dokončen v termínu ."- řekl Goran Prgin při této příležitosti.

Marina mega jachet bude mít kapacitu 79 kotevních míst pro jachty až 100 metrů dlouhé, velká budova s recepcí, dvě restaurace ve stylu kapitánského klubu a to vše bude nedílnou součástí budoucích projektů v pěti hvězdičkovém hotelovém resortu. To vše v konečném důsledku zajistí stovky nových pracovních míst a řadu vynikajících výhod pro majitele luxusních jachet, jejich hostů a členů posádky.

Stávající Mandalina Marina s 350 kotevnímy místy pro jachty až 75 metrů dlouhé a nová Marina mega jachet se nachází ve velmi hluboké vodě, ale také kompletně chráněné oblasti. Na konci mola je hloubka cca 25 až 27 m, takže jediné možné řešení bylo navrhnout marinu na plovoucích pontonech. Pokud jde o investora, ten požaduje vynikající marinu po všech stránkách, padl proto výběr na použití betonových plovoucích pontonů Marinetek, taktéž vybavení pro všechna mola a vlnolamy bude dodáno firmou Marinetek NCP ze Šibeniku.
"Také blízkosti NCP Repair Shipyard - loděnice specializované na servisu, údržby a renovace jachet a megajachet až do délky 75 metrů je další a velmi důležitou výhodou naší polohy" - řekl pan Prgin.

Na otázku, proč se rozhodl investovat do tohoto projektu v Šibeniku a NCP Group, generální ředitel skupiny Dogus Husnu Akhan odpověděl: "Dogus Skupina provozuje tři přístavy v Turecku, kde jsme začali stavět další přístavy, Dogus Group se podílí zhruba 20%, a proto jsme se rozhodli rozšířit naše investice do zahraničí stejným způsobem. Když jsme analyzovali všechny sousední země, dospěli jsme k závěru, že Chorvatsko je zemí s neuvěřitelným potenciálem. Několikrát jsme navštívili různá ministerstva a agentury v Záhřebu - Šibenik se nachází ve střední Dalmácii a proto jsme dospěli k závěru, že toto malebné město je ideální místo. Věříme, že skupina NKM je naším přirozeným partnerem, a to nejen pro tento projekt, ale i pro budoucí projekty přístavů v Chorvatsku.

Laura Visković
PR and marketing manager

www.ncp.hr

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>