Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Od roku 2015 nabízí SeaHelp také pojištění lodí
 
      Společnost Sea-Help nabízí od roku 2015 také pojištění lodí pod názvem SeaHelp Insurance.

 
Základny společnosti Sea-Help, které poskytují havarijní službu, se totiž nacházejí přímo v nejvýznamnějších evropských regionech vodních sportů. Společnost tak může svým členům nabídnout služby, jaké nenabízí žádná jiná společnost v oboru, protože tam, kde najdete některou z mnoha zásahových lodí Sea-Help je automaticky k dispozici také pojištění od této společnosti.

Hlavním důvodem pro rozhodnutí službu zavést však byla podle šéfa firmy skutečnost, že jeho společnost v minulosti v mnoha případech opakovaně zjišťovala, jak nevýhodná a zdlouhavá je pro majitele lodi cesta vedoucí k účinné náhradě škod u pojišťoven díky dlouhým rozhodovacím procesům a byrokratickým překážkám. Uveďme alespoň jeden příklad: pokud se závěsný motor ocitne pod vodou jen na krátkou dobu, obvykle jej stačí hned opláchnout sladkou vodou, zkontrolovat spalovací prostory a další zranitelné komponenty, popřípadě jej ihned odborně opravit aby v krátké době byl opět funkční. Pokud ale budete čekat na pojišťovací agenty a v nejhorších případech i na odborné znalce, působením slané vody motor zkoroduje a následně jeho oprava bude neekonomická. Najde-li pak pojišťovna nějaký důvod k tomu, aby plnit odmítla, vznikne majiteli neodvratně zbytečná škoda. K těmto a podobným scénářům, u kterých je hlavním faktorem čas, by již v budoucnu nemělo díky službě SeaHelp Insurance docházet.

Služba SeaHelp Insurance funguje prostřednictvím pojišťovacích makléřů, takže poskytuje více možností pojištění a pro každého lze tak sestavit vlastní balíček na míru. SeaHelp také nabízí příležitost porovnat nové sazby pojistného se stávajícími tarify. K porovnání je zapotřebí mít k dispozici veškeré nezbytné údaje, několik minut času a přímo na místě, třeba přímo na veletrhu, obdržíte svou individuální nabídku pojištění.
Na rozdíl od běžného pojištění, se službou SeaHelp-Insurance máte vždy něco navíc. Protože základny SeaHelp nejsou nikdy příliš daleko, spolu s komplexní ochranou získáte i dobrý pocit, že máte v okolí někoho, kdo vám vždy v případě nehody pomůže. O tom, jak je to důležité, hovoří Wolfgang Dauser z vlastní zkušenosti: "Pokud došlo k nějakým škodám, zpravidla nevoláte na hotline ani do call centra pojišťovny, ale potřebujete kompetentní a rychlou pomoc přímo v místě." Potřebujete přesně to, co poskytuje služba SeaHelp Insurance.

Více informací získáte v češtině na www.sea-help.eu/cz nebo na tel.: 602325965.

redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>