Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
SeaHelp provádí revize plynových zařízení
 
      Norma ISO 10239 upravuje instalaci a první revizi plynových zařízení na lodích, které musí dodržovat všichni výrobci v lodích od 2,5 do 24 metrů.

 
Následné pravidelné revize je nutno provádět každé dva roky. Mezinárodně uznávaná je německá technická norma G608. Spolupracovníci SeaHelp jsou podle této normy vyškoleni a mají příslušnou certifikaci.

Norma platí již delší dobu, avšak teprve v poslední době si úředníci vzpomněli a začali vyžadovat její plnění. To se projevuje zejména u likvidace pojistných událostí.

Každý z nás se již pravděpodobně setkal s tím, jak umí být propan-butan nebezpečný. Toto platí na lodích, které jsou uzavřenými prostorami obzvlášť. Pro bezpečný provoz lodě, resp. pro bezpečnost posádky je tak bezvadný stav plynové instalace nezbytností . V současné době se setkáváme s tím, že dojde-li na lodi k pojistné události v důsledku úniku plynu, pojišťovny odmítají bez předložení dokladu o platné revizi hradit škody a to i na případně poškozených sousedních lodích. SeaHelp se ve své praxi setkal i s jevem, kdy v některých marínách lodím bez platné revize je vypovídána smlouva.
V současné době nabízí SeaHelp provedení příslušné revize se zvýhodněnými podmínkami pro své členy, ale pochopitelně i nečleny. Máte-li však zájem o zvýhodněné podmínky, staňte se členem SeaHelp a čerpejte i ostatní výhody, které členství přináší. Stát se členem je snadné,pro podmínky nás kontaktujte mailem na
office-ost@sea-help.eu. .

Jste-li certifikovaný odborník a máte-li zájem provádět tyto kontroly pod SeaHelp na území ČR nebo SR, dejte nám rovněž vědět na výše uvedený email.

redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>