Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Správce ČSPL ve čtvrtek zveřejní podmínky soutěže na prodej firmy
 
      Správce Československé plavby labské, která je od loňského srpna v konkursu, by měl ve čtvrtek v tisku zveřejnit podmínky výběrového řízení na prodej funkčních částí podniku.

 
"Nezávazné nabídky by měli zájemci podat do začátku června, závazné nabídky pak na konci první poloviny července," řekl dnes ČTK Petr Dědeček z poradenské firmy Corporate development České spořitelny. Každý zájemce by měl podle dřívějšího vyjádření konkursního správce Aleše Klaudyho v nabídce říct, kolik je ochoten za jednotlivé divize dát a o kolik divizí má zájem. Funkční části plavby mohou být prodány společně nebo jednotlivě. Bude záležet především na nabídkách zájemců.

Mezi funkční části ČSPL patří přístav Loubí, loděnice Křešice, divize rejdařství, pozemky a zařízení přístavu Lovosice a zahraniční zastoupení v Magdeburku a Hamburku, kde od dubna plavba ukončila činnost. Správce již také zveřejnil nabídku na prodej nepotřebného majetku firmy, který prodá mimo dražbu. Návrh na konkurs podalo představenstvo firmy kvůli platební neschopnosti. Před prohlášením konkursu vláda a následně i věřitelské banky odmítly firmě pomoci. Podnik dluží bankám přes 700 miliónů korun, celkově pak přes 1,3 miliardy korun, což je více než polovina základního kapitálu.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>