Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
AIS založila dceru, která bude provozovat část labské plavby
 
      Společnost Argo International Spedition (AIS) založila stoprocentní dceřinou společnost ČSPL a.s., která bude provozovat rejdařství zkrachovalé Československé plavby labské.

 
Rejdařství koupila AIS v září od konkursního správce labské plavby, její sesterská společnost Argo Moravia pak získala přístav Loubí na Děčínsku a část přístavu v Lovosicích. Generálním ředitelem nově vzniklé firmy je Svatopluk Sýkora, který působil například v Aliachemu. "Měl by vést všechny kroky k restrukturalizaci firmy a nastavení nové organizační struktury včetně nové politiky provozování plavby," řekl ČTK jednatel AIS Igor Vychopeň.

Podle dřívějších informací tisku chce nový majitel divizi rejdařství rozvíjet. Zhruba do konce listopadu by měla firma vypracovat analýzu stavu a potřeby lodního parku. Na výsledcích závisí rozhodnutí o případné redukci plavidel. Nyní má rejdařství asi 130 lodí. Konkursní správce labské plavby získal za funkční části, mezi které mimo rejdařství patří přístav Loubí na Děčínsku, přístav v Lovosicích a loděnice Křešice, 261 miliónů korun. Bude ještě prodávat zbytkový majetek ČSPL. Jde o zbytek majetku Lovosice, loděnici Chvaletice, flotilu plavidel, nemovitý majetek v německém Magdeburku a Hamburku a infrastrukturu vodní cesty. Návrh na konkurs ČSPL podalo představenstvo firmy kvůli platební neschopnosti. Před prohlášením konkursu v srpnu loňského roku vláda a následně i věřitelské banky odmítly firmě pomoci. Podnik dlužil bankám přes 700 miliónů korun, celkově pak přes 1,3 miliardy korun, což je více než polovina základního kapitálu.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>