Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Zpráva ze setkání na Orlíku
 
      V pátek večer se přes prudký a hustý déšť, který po slunném dni zhatil veškeré naděje pořadatelů na příjemné podzimní ježdění sjížděly do zcela prázdného kempu na Orlické přehradě auta s loděmi na vleku. Kdo je potkal, musel zřejmě mít za to, že se jedná o nějaký omyl.

 
Na účastníky našeho již druhého setkání vodních motoristů a zvláště pak majitelů člunů RIB (Rigid inflatable boats) ale čekala příjemně vytopená restaurace s plápolajícím ohněm v krbu hostitelského Sporthotelu Trhovky. Večer byla na plánu společná zábava, zážitky z cest, pivo a dobré jídlo.

V sobotu ráno počasí nevěštilo pro nás nic dobrého, když u snídaně v devět hodin přišly temná mračna a spustil opět déšť. Naštěstí pro nás ale rychle přešel a my jsme mohli okolo půl jedenácté dát lodě na vodu a vyrazit na krásnou projížďku slunným podzimním dnem. Lodě zamířily směrem k hradu Orlík, odkud se část vydala na závod. Na oběd jsme již byli v Barrandovské zátoce, kde nás opět nezklamali a hladovým závodníkům připravili řízky přes celý talíř. Cestou zpět jsme jezdili na Radavě za silného větru, který dosahoval v poryvech podle odhadu až 15m/s a dělal dole docela slušné vlny.

Při vytahování lodí z vody jsme ještě absolvovali menší offroad, když bylo nutno autem přejet nejdříve přes podmáčenou pláž a pak absolvovat výjezd sice poměrně mírnou avšak úplně rozježděnou cestou zpět na asfalt. Nutno říct, že bez pomoci Toyoty Landcruiser jednoho z účastníků by tento problém byl velmi těžko řešitelný. Kromě teréňáku totiž s lodí z vody vyjelo jen naše redakční Audi Quattro.

Další setkání se plánují až na jaro. Termíny oznámíme včas a zatím se těšíme na setkání i s Vámi ostatními, kteří jste tentokrát nemohli přijet 14.-17.11. na veletrhu Boot Brno v hale dva na stánku číslo dva, kam Vás tímto srdečně zveme.

Open závod - kategorie nad 100 koní :

start 12.00 hod, délka 11,9 km

Umístění:
1. BWM 670 + 150 Mercury Optimax posádka ve složení Martin Ryšavý, Jiří Kubík + 2 spolujezdci - čas 9,05
2. BWM 670 + 115 Mercury - Martin Chrást, Karel Tregner - 10,02
3. BWM 670 + 115 YAMAHA - Luděk Hamr, Majid Saleh - 10,15

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>