Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Lenka Šmídová se potřetí za sebou stala jachtařkou roku
 
      Lenka Šmídová zvítězila v anketě Českého svazu jachtingu 'Jachtař roku 2002'. Závodnice okruhové olympijské třídy Evropa se stala nejlepší domácí jachtařkou potřetí za sebou.

 
Druhý skončil Michael Maier, soutěžící v olympijské disciplíně Finn, a třetí místo získal Tomáš Musil z třídy Fireball. Hlasující zástupci klubů a lodních tříd udělili Šmídové celkem 198 bodů. Letos již dvojnásobná vítězka závodů Světového poháru obdržela přesně o sto bodů více než druhý Maier.

Na začátku loňského roku Šmídová figurovala na prvním místě světového žebříčku Mezinárodní jachtařské federace ISAF ve své třídě. Vyhrála závod na Novém Zélandu, dojela čtvrtá na SPA Regatě v Nizozemsku a díky páté pozici z mistrovství světa získala pro český jachting první účastnické místo na olympiádě v Aténách 2004. Maier se loni držel na sedmém místě žebříčku, vyhrál domácí titul a skončil druhý na regatě v Olimpic Garda. Třetí pozice v anketě je pro Musila oceněním druhého místa na ME v neolympijské třídě Fireball, které získal společně s kosatníkem Janem Daňkem.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>