Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Jubilejní regata Lipno ? neděle
 
      Závěrečný den jubilejní regaty již další změny do pořadí závodníků nepřinesl. Jediným důvodem bylo bezvětří, které trvalo přesně do zahájení závěrečných oficialit.

 
Odpolední příchod větru ovšem již ZK nemohla využít, a tak byli všichni rádi, že alespoň byl závod odjet tak jak je.

Ze závěrečného slavnostního vyhlášení vítězů přinášíme ještě několik fotografií.
















Výsledky:

Laser
Chlup, Guryča, Čutka

Finn
Maier, Hrubý, Hýža

Evropa
Zagernik /SLO/, Hama, Vika

20-RACL
Volf, Mielec, Zíma

Open Class
Haubold, Altmann, Himmel

Vaurien
Kozelsky-Čagan, Chalupník-Chalupniková, Svozilová-Svozilová

420
Mayerbergová-Klusáčkova, Storch-Kacálek, Kittler-Daňková

Sobota byla závodním dnem jen pro okruh Alfa, kde Závodní komise dokázala včas rozpoznat vhodnou situaci a postavila trať. Faktem zůstává, že konec rozjížďky se jel za stále slábnoucího větru a trať musela být zkrácena. Ostatní okruhy trať přes veškeré úsilí nepostavily.

Sobotu tedy většina závodníků trávila po svém a všichni se těšili na slavnostní společenský večer, kde měla být předána ocenění zasloužilým funkcionářům. V sedm večer se ujal mikrofonu tiskový mluvčí ČSJ Vašek Žmolík, který celý večer moderoval. Po předání pamětních medailí následovala módní přehlídka, která měla velký divácký ohlas. Bohužel v průběhu večera zradila technika a před vystoupením Světlany Nálepkové přestal fungovat mikrofon. Umělkyni, která o sobě prohlásila, že ji jachting uchvátil natolik, že spolu s partnerem plánují nákup jachty se však dokázala s nepřízní osudu vyrovnat a jachtařům ukázala, že umí zpívat i bez mikrofonu, za což sklidila zasloužený potlesk.

V neděli jsou naplánovány další rozjížďky, avšak předpověď větru je bohužel opět nepříznivá. Poslední start je podle vypsání možný nejpozději ve 12,00, a tak i šance na další závodní den je malá.



Pátek 5.9.2003

Páteční den začal pro jachtaře velmi brzo, již okolo 7,00 vysílala ČT první přímý vstup do ranního vysílání. Na obrazovce jsme mohli vidět nabalená děcka strojící Cadety v mlžném oparu.

Po jeho rozplynutí nikdo vážně nevěřil tomu, že se bude také závodit. Kolem poledne však vyjeli na vodu závodníci z okruhu Alfa (Cadet, Vaurien, 420) a k zanedlouho po nich se vydali na vodu i ostatní. Závodilo se nakonec za pěkného stálého větru o síle okolo 4-5 m/s, a tak závodníci i komise mohli večer na regata párty vyhlásit vítěze dne. Servírovalo se opět uzené maso, hořčice a feferonky, což jsme vydatně zapíjeli sponzorským pivem Samson. Párty se protáhla do brzkých ranních hodin.


Mezivýsledky

420

1. Štorch Petr, Kacálek Zdeněk
2. Mayebergová Ilona, Klusáčková Radka
3. Kittler Jan, Daňková Marie

Vaurien

1. Kozelský Jakub, Čagan Martin
2. Chalupník Miloslav, Chalupníková Kateřina
3. Svozilová Hana, Svozilová Marcela

Cadet

1. Fiala Petr, Tichý Tomáš
2. Baran Miroslav, Baran Maroš
3. Mrzílková Lenka, Chudějová Hanka













redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>