Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Mistrovství České republiky v Team Racingu ? A.S.A. Cup 2003
 
      Ve čtvrtek 23. října 2003 bude v Marině Lipno v obci Lipno nad Vltavou zahájeno letošní mistrovství ČR v jachtingu družstev. Představí se zde celkem osm nejlepších českých týmů. Nebude chybět ani tým RODOP, obhájce loňského titulu. Tento tým nás letos hájil na mistrovství světa na Novém Zélandě, kde obsadil celkové desáté místo.

 
Jistě bude zajímavé sledovat obhajobu jejich titulu. Navíc tento tým letos zvítězil na MČR kajutových plachetnic Café 24 a na České námořní rallye, MČR v námořním jachtingu. Pokud se RODOPu podaří vyhrát, znamenalo by to pro ně již třetí letošní titul.

Závod bude tedy probíhat od čtvrtka do soboty, kdy se pojedou finálové jízdy. Je samozřejmě připraven také doprovodný program. Pořadatelem akce je Yacht klub Lipno nad Vltavou ve spolupráci s Yacht klubem CERE a zejména firmou Lipno Servis. Generálním sponzorem akce je firma A.S.A., díky které lze tuto organizačně náročnou akci uspořádat v malebném prostředí Lipenska.

Přijďte tedy i vy shlédnout tyto napínavé souboje. V každé rozjížďce, která trvá maximálně 10 minut se v akčních soubojích utkají dva týmy. Tedy 3 lodě proti 3 lodím soupeře. Na fair play budou dohlížet nejlepší čeští rozhodčí a případné protesty bude řešit JURY. Členem této skupiny bude také zahraniční zástupce Andrew Davies z Velké Británie. To aby byla zajištěna maximální nestrannost. Jde přeci o titul mistrů republiky. Divákům bude vše přibližovat odborný komentátor.

Všichni jsou co nejsrdečněji zváni.

David Křížek

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>