Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Šmídová skončila sedmá v regatě na Mallorce
 
      Lenka Šmídová obsadila sedmé místo v regatě nazvané Princesa Sofía, která včera skončila ve španělských vodách v okolí Palmy de Mallorca.

 
Česká olympionička v konkurenci 126 lodí třídy Evropa čtyři dny atakovala stupně vítězů, ale včera v silném větru čtvrté místo nakonec neudržela. Závod vyhrála Norka Siren Sundbyová před Australankou Sarah Blanckovou a Meg Gaillardovou z USA. Čtyři dny foukal slabý až střední vítr. "V těchto podmínkách jsem to měla dobře rozjeté," řekla Šmídová. V první části soutěže dojela mimo jiné třikrát třetí a jednou druhá. V pátek ale přišel silný vítr. "Nedokázala jsem slušně odstartovat a měla jsem trochu problémy s rychlostí, a proto jsem nejela úplně dobře," vysvětlila propad v posledních třech rozjížďkách. Přesto byla Šmídová celkem spokojená. "Ujde to. V první patnáctce je to strašně nabité. Vím kde jsem chybovala a naštěstí mě nepotkala žádná diskvalifikace či předčasný start, což byl můj cíl," zhodnotila své vystoupení.

V další olympijské třídě Finn obsadil Michael Maier dvanácté díky zlepšení v závěru. Dlouho se těsně za ním držel další Čech Rudolf Lidařík, ale nakonec skončil na 23. místě.

Výsledky:

třída Evropa: 1. Sundbyová (Nor.) 30 b., 2. Blancková (Austr.) 52, 3. Gaillardová (USA) 58, 4. Dezillieová (Belg.) 65, 5. Nijsová (Něm.) 67., 6. Multalaová (Fin.) 71, 7. Šmídová 75, 64.

třída Finn: 1. Ainslie (Brit.) 24, 2. Misura (Chorv.) 30, 3. Kusznierewicz (Pol.) 61, 4. Christensen 65, 5. Holm (oba Dán.) 85, 6. Trujillo (Šp.) 103, ...12. Maier 133, 23. Lidařík (oba ČR 190.

třída 470: 1. Rogers, Glanfield (Brit.) 77, 2. Molund, Andersson (Švéd.) 79, 3. Conte, Fuente (Arg.) 82, ...51. Musil, Daněk (ČR) 169.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>