Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Šmídová dojela čtvrtá v regatě SP v Medembliku
 
      Lenka Šmídová skončila čtvrtá v regatě Světového poháru v olympijské třídě Evropa, která v neděli skončila v nizozemském Medembliku.

 
Šmídovou dělilo pět bodů od třetí Petry Niemannové z Německa. Závodu kralovala Norka Siren Sundbyová, která vyhrála sedm z dvanácti rozjížděk. Michael Maier byl jedenáctý ve třídě Finn, kterou vyhrál Polák Mateusz Kusznierewicz. V surfařském Mistralu obsadil Tomáš Malina 35. místo, nejrychlejší byl Nizozemec Joeri Van Dijk. Šmídová jezdila v Medembliku v poměrně slabém a středním větru vyrovnaně. "Vcelku mi to vyšlo," řekla Šmídová . Regata se z jejího pohledu nesla ve znamení pětek. Pátá je ve světovém žebříčku, takže měla na špičce lodi pětku, tu má dlouhodobě i na plachtě a pětkrát obsadila v rozjížďkách pátou příčku. "Ale celkově jsem z toho vyždímala čtvrté místo," smála se Lenka. Před poslední rozjížďkou bylo jasné, že na stupně vítězů nedosáhne. Proto si alespoň stanovila cíl: jízdu vyhrát. "A povedlo se, mám z toho dobrý pocit," potěšilo Šmídovou. Devětadvacetiletá jachtařka v úterý odjede do Atén, kde bude v budoucích olympijských vodách tři týdny trénovat společně se Sarah Mackyovou z Nového Zélandu a Američankou Meg Gaillardovou. "Jsme kámošky," řekla Šmídová. Na závěr pobytu pojede řecké mistrovství. "Mám objednané tři nové plachty, na kterých jsou malé změny. Ty tam budu testovat," plánovala Šmídová. Měsíc před olympiádou mají jachtařky ve třídě Evropa na pořadu mistrovství světa. Na Sardinii Šmídová vyzkouší upravený trup lodi podle nových olympijských pravidel. "Teď se loď upravuje v Sušici, kde mi dělají novou ploutev," řekla Šmídová. Na MS by taká ráda definitivně vybrala kombinaci plachet pro Atény.

Výsledky:
Evropa: 1. Sundbyová (Nor.) 20 b., 2. Rouilleová (Fr.) 38, 3. Niemannová (Něm.) 44, 4. Šmídová (ČR) 49.
Finn: 1. Kusznierewicz (Pol.) 20, 2. Ainslie (Brit.) 23, 3. Godefroid (Belg.) 40, ...11. Maier 86, 36. Hrubý 209, 42. Lidařík (všichni ČR) 235.
Mistral: 1. Van Dijk (Niz.) 13, 2. Bontemps (Fr.) 32, 3. Oberemko (Ukr.) 39, ...35. Malina (ČR) 185.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>