Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Šampionát dračích lodí bude v Praze v r. 2006!
 
      2. srpna ? Titul mistrů Evropy v prestižním závodu na 2000 metrů vybojovala o víkendu v britském Stocktonu česká posádka v závodech dračích lodí. K vítězství přidal český tým také bronz na 250 metrů, na půlkilometrové trati, na níž obhajoval titul, skončil čtvrtý.

 
"Jsme naprosto spokojení, zlato na dva kilometry je velký úspěch," řekl vedoucí české výpravy Petr Klíma, předseda České asociace dračích lodí. "Už jsme to stihli i oslavit," pravil s úsměvem Klíma, který i s celým týmem takřka rovnou odjíždí na pár dní relaxace do Chorvatska.

Česká asociace dračích lodí v dějišti šampionátu uspěla i na diplomatickém poli, neboť mistrovství Evropy v roce 2006 bylo přiděleno České republice. V úvahu připadá kanoistický a veslařský kanál v Račicích, nebo Vltava. "Přikláníme se variantě, že to uspořádáme v Praze," prohlásil Klíma. Posádka má dvacet pádlujících členů, bubeníka, jenž jim udává rytmus, a kormidelníka řídícího směr.

Na podzim se v Šanghaji uskuteční i MS, kde by měl usednout do lodi také český olympionik Martin Doktor. Loni na světovém šampionátu v Poznani vybojovala posádka zlato na pětistovce, dvě stříbra (200 a 2000 m) a bronz na 250 metrů.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>