Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Sea of Stars ? S.Pellegrino Team obsadil na regatě Audi Sany Cup 2005 12. místo
 
      Chorvatsko, marina Kremik, 20. října 2005 ? Sea of Stars ? S.Pellegrino Team úspěšně dokončil Mistrovství Slovenské republiky námořních plachetnic Audi Sany Cup 2005.

 
Hvězná posádka obsadila mezi 19 loděmi v kategorii Cruiser podle tzv. zadarského handicapu 12. místo. Posádku ve složení kytarový virtuos Lubomír Brabec (kapitán), moderátorka Lucie Výborná (bocman), zpěvák Daniel Hůlka (kosatník a palubní kuchař), jachtařka Veronika Fenclová (kormidelnice), jachtař Tomáš Krejčí (spinakr), pro tento závod doplnil neplující kapitán Jaroslav Skorkovský, ředitel společnosti CLASS FOOD, s.r.o., a přítelkyně Lubomíra Brabce Ivana Urválková.

Hned na úvod zařadili organizátoři nejnáročnější navigační etapu, do které lodě odstartovaly v pondělí v 11 hodin dopoledne. Do mariny Kremik se vracely až v časných ranních hodinách následujícího dne. Pro některé z posádek skočila tato rozjížďka už v samotném počátku diskvalifikací nebo defektem lodi. Členové Sea of Stars ? S.Pellegrino Teamu zvládli celou trasu za necelých sedm hodin. I přes únavu a zimu sršeli po návratu nadšením a humorem. Daniel Hůlka nakrmil zmoženou posádku smaženými vejci a párky, horkým čajem Twinings a silným grogem. Volný den vyplnili všichni členové týmu odpočinkem, večer se na své jachtě vydali na malý piknik do skryté zátoky. Tam si pochutnali na skvělých těstovinách, za které si Dan vysloužil hlasitou chválu. Gurmánský zážitek potrhlo lahodné italském víno Astoria.

Dvě středeční rozjížďky proběhly zcela bez problémů. Posádka bojovala o udržení umístění z navigační etapy. Své průběžné 12. místo obhájila, i když ji zpomalil vítr, který úplně utichl zrovna ve chvíli, kdy se jachta Sea of Stars blížila k cíli. Po večeři, kterou tentokrát již v průběhu závodu začal připravovat sám kapitán Lubomír Brabec, museli kvůli pracovním povinnostem dějiště Audi Sany Cupu opustit Lucie Výborná a Jaroslav Skorkovský. V poslední čtvrteční etapě Sea of Stars ? S.Pellegrino Team startoval pouze ve složení Lubomír Brabec, Daniel Hůlka, Veronika Fenclová, Tomáš Krejčí a Ivana Urválková. Chybějící dva páry rukou způsobily posádce během závodu velmi dramatické chvíle.

Poslední etapa o délce 20 mil byla odstartována ve čtvrtek dopoledne za velmi silného větru. Řada lodí se dostala do velkých problémů. Ty se tentokrát nevyhnuly ani Sea of Stars. Ve vichru nezvládla posádka oslabená absencí dvou členů vytahování spinakru. Loď tzv. vyostřila a spinakr (plachta na zadní vítr) ji položil na bok. Silný vítr a vlny začaly jachtu i s hvězdnou posádkou snášet na blízké skály. Situace se zdála natolik vážná, že doprovodná loď začala směřovat k lodi Sea of Stars, aby při nárazu na skálu poskytla okamžitou pomoc. Ve chvíli, kdy už podle svědků z doprovodného plavidla nikdo nevěřil, že hvězdný tým situaci zvládne, dokázali všichni členové posádky společnými silami vytáhnout vodou naplněný spinakr z vln, loď srovnat a na poslední chvíli se vyhnout útesům. ?Dneska jsme se málem zabili,? připustil po návratu z etapy dokonce i ?kliďas? jachtař Tomáš Krejčí.

I přes tyto dramatické okamžiky se tentokrát Sea of Stars ? S.Pellegrino Team vrací domů bez větších zranění, která ho provázela na červnové regatě v chorvatské Vodici. Zpět do Prahy si sice všichni přivážejí spoustu modřin, šrámů a odřenin od lodních lan, ale také množství zážitků a radost z celkově 12. místa. Organizátoři Mistrovství Slovenské republiky námořních plachetnic Audi Sany Cup pozvali posádku na příští ročník, který se uskuteční na začátku října 2006. Prvního závodu nové sezóny se ale hvězdní jachtaři zúčastní pravděpodobně už v květnu příštího roku.

Sea of Stars ? S.Pellegrino Team 2005
Lubomír Brabec - kapitán, Václav Vydra ? zástupce kapitána, Jaroslav Skorkovský ? neplující kapitán a kouč týmu, Lucie Výborná - kosatnice, jachtařka Veronika Fenclová ? kormidelnice, jachtař Tomáš Krejčí ? spinakr, členové posádky Jana Boušková, Daniel Hůlka, Miroslav Vladyka a výtvarník Jiří Brázda.


Markéta Hlavicová
603 28 36 26
marketa.hlavicova@yaro.cz

Yaro, s.r.o.

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>