Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Jachtařská regata v Číně bojuje s výtržnostmi opilých pořadatelů
 
      27. srpna - Peking - Incidenty opilých členů pořadatelského týmu provázejí jachtařskou regatu v budoucím olympijském středisku Čching-tao.

 
Podle starosty města Sia Kenga se musí do pekingské olympiády v roce 2008 profesionalita pořadatelů výrazně zvýšit, prohřešky členů organizačního týmu, z nichž někteří pod vlivem alkoholu řídili, prali se nebo i kradli, prý nelze tolerovat.

Policie v minulých dnech zadržela několik řidičů autobusů kyvadlové dopravy regaty, kteří se opili, a poté vyvolali rvačku. Další byl zatčen, když po hádce pobodal jiného člověka. Za řízení v opilosti byl zadržel jeden z rozhodčích, který se pokusil vjet do přístavu bez patřičného povolení.

Člen úklidové čety byl propuštěn poté, co se u něho našel mobilní telefon jednoho ze zahraničních účastníků závodu. "Ačkoliv tvrdil, že ho sebral náhodou, byl propuštěn," řekl šéf místní policie Jang Ťia-pching.

Regata, na které startuje i české reprezentantka Lenka Šmídová, by měla skončit příští čtvrtek. Termínově se kryje s pivním festivalem, který se ve městě každoročně koná, a pro pořadatele je to první velká prověrka před olympijským závodem. "Stále máme mnoho problémů. Neměli jsme například připraveno dost západního jídla po zahraniční jachtaře a většina taxikářů tu nerozumí anglicky. To ale všechno vyřešíme," řekl místostarosta města.

CTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>