Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Lenka Šmídová a Kratzigová v Číně finále nepojedou
 
      30. srpna - Čching-tao (Čína) - Lenka Šmídová a Elizabeth Kratzigová nepostoupily v třídě 470 v budoucím olympijském dějišti v Čching-tao do finálových jízd.

 

Česká posádka obsadila v lehkém větru v zálivu Fu-šan po deseti rozjížďkách dvacáté místo a měla daleko mezi elitní desítku, která si rozdělí medaile.
První místo drží téměř od začátku regaty Ingrid Petitjeanová a Nadege Dourouxová z Francie, na druhé místo se dostaly Stefanie Rothweilerová a Vivien Kussatzová z Německa a třetí jsou s malým odstupem Švédky Therese Torgerssonová a Vendela Zachrissonová.

Šmídové, stříbrné medailistce z Atén v třídě Evropa, která vypadla z olympijského programu, se s kosatnicí Kratzigovou v Čching-tao nedařilo. Slabý vítr jim neseděl a jen dvakrát se dostaly do desítky; v páté rozjížďce byly třetí a v poslední o místo horší, nadále však v Číně zůstávají, protože je od 3. do 13. září čeká mistrovství světa olympijské třídy 470 v přístavu Ž'-čao.

Výsledky - ženy, třída 470 (po 10 rozjížďkách):
1. Petitjeanová, Dourouxová (Fr.) 69 b., 2. Rothweilerová, Kussatzová (Něm.) 74, 3. Torgerssonová, Zachrissonová (Švéd.) 77, ...20. Šmídová, Kratzigová (ČR) 149.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>