Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Martin Trčka nakonec závod Sydney-Hobart pojede, dohodl se s DHL
 
      Sydney 23. prosince - Pouze tři dny zůstal Martin Trčka bez angažmá na slavném závodě mezi Sydney a tasmánským Hobartem.

 
Poté, co ve středu jeho loď Diabetes přišla o stěžeň, a vypadla tak ze startovní listiny, se účastníkovi aténské olympiády podařilo dohodnout s týmem DHL. Na lodi třídy Volvo 60 bude mít prestižní roli kormidelníka a stratéga.

"DHL mě kontaktoval a hned jsme se dohodli. Jsem samozřejmě rád, že nakonec prestižní závod pojedu, ale popravdě je to jen malá náplast na velkou ránu," sdělil dnes z Austrálie Martin, který si dělal s favorizovanou lodí Diabetes, která předloni ještě pod názvem Nicorette závod vyhrála, zálusk na lepší umístění než v loňském ročníku. Tehdy při své premiéře dojel na plavidle Ragamuffin do cíle na dvacáté pozici. "Moje srdce však stále bije pro Diabetes. Příští rok budeme zpět a ještě silnější," prohlásil.

Martin se svým novým týmem vyrazí na souboj s vlnami Tasmanova moře v úterý 26. prosince. Spolu s ním se na startu objeví dalších devět set jachtařů.
Vedle slavného závodu Sydney-Hobart již devětadvacetiletý reprezentant v Austrálii absolvoval několik regat na velkých lodích. V lednu pak Trčka pojede Světový pohár v Melbourne ve své olympijské třídě Laser.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>