Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
AVAR CUP 2007 - výsledky závodu
 
      24.-26. srpna 2007 - V letošním roce se opět uskutečnil již 9. ročník závodu plachetnic AVAR CUP 2007. Odstartoval poslední srpnový víkend na Lipenské přehradě v jižních Čechách.

 
Závod byl zaštítěn jachetním klubem Černá v Pošumaví a brněnské firmy Avar Yacht.
Závod byl vypsán na několik kvalifikačních rozjížděk pro čtyři třídy-kajutové lodě, ostatní třídy,katamarány lodní tř. Tornádo, 2,4 metre, které se zúčastnili handicapovaní jachtaři. Jejich lodičky byly speciálně upraveny pro snadnou manipulaci rukama.

Sobotním ránem se neslo hlášení z rozhlasu, které zvalo všechny závodníky k registraci a zahájení celého závodu. Celkem se přihlásilo 40 lodí. Nakonec se závodu zúčastnilo 34 lodí a 82 závodníků.
Závodníky a zúčastněné přivítali zástupci vedení Yacht klubu Černá v Pošumaví a firmy Avar-Yacht Brno. Nejprve byly řešeny organizační věci kolem závodu a poté zástupce firmy Avar-Yacht pozval všechny na večerní pohoštění v podobě výborného tradičního gulášku a tomboly.

V celé oblasti panovalo bezvětří, které dovolilo závodníkům vyjet, až kolem 15,00 hodiny odpolední. Než začal závod mezitím diskutovali a popíjeli výborné pivo, které poskytl jeden ze sponzorů. Příjemně hřálo slunce, ale nakonec přesto přišel mrak, z kterého začalo prudce pršet. Přeháňka byla naštěstí krátká. Závodníci se vrátili z namáhavého závodu po osmé hodině večerní. Všichni si konečně mohli pochutnat na guláši, který po celý den rozehříval chutě všech kolemjdoucích. Někteří si přišli přidat několikrát, na několik opozdilců se ani nedostalo. Po guláši následovala zmíněná tombola, která zaručovala získání ceny pro každého závodníka. Ceny byly jak symbolické v podobě propisky či zapalovače, ale také hodnotné dary jako velká cestovní taška, či slevy na oplachtění lodě. Po tombole byla volná zábava, která trvala dlouho do noci.
Nedělní ráno nás opět přivítalo bezvětřím. Kolem půl desáté začal vát příznivý vítr a proto závodníci vyrazili na vodu. Na vodě se čekalo na start. Vítr se ale několikrát otočil a tak se musela dvakrát upravovat dráha. Nakonec se kolem 13. hodiny čekání ukončilo a všichni se vrátili na souš. Opět lodě vyrazili po 15. hodině a zdárně do cíle dojeli kolem 17. hodiny.

V 18. hodin se závodníci postavili na stupně vítězů.

V kategorii kajutové lodě vyhrál tým Karla Bauera , jehož posádku tvořilo 5 chlapců od 11-13. let. Ve třídě Ostatní lodě zvítězil tým ve složení Šplíchal Jiří, Šplíchal Marek, Pospíšil Martin. A ve třídě 2,4 metres zvítězil Sklenář Petr z YC Neratovice. Týmy Tornád odjeli před 15. hodinou na Kovářov, připravovat se na Mistrovství republiky, proto závod nedokončili.

Vládla příjemná atmosféra a z cen měli všichni velkou radost.

Děkujeme vám za návštěvu a sponzorům za jejich dary.

Těšíme se a zveme všechny na jubilejní 10. ročník AVAR CUP 2008.

www.avaryacht.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>