Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Titul Mistr ČR v lodní třídě Cadet získala neratovická posádka Kořanová - Tkadlecová
 
      Praha 07. července 2009 - Titul Mistr České republiky v lodní třídě Cadet v letošním roce patří neratovické posádce Johana Kořanová a Sára Tkadlecová. Druhé místo obsadila posádka Jachtklubu Toušeň ? Jiří Parůžek a Kateřina Hálová a bronzové medaile vybojovala další neratovická posádka Michal Kliment a Veronika Živná.

 
O uplynulém prodlouženém víkendu uspořádal Český svaz Jachtingu společně s Jachetním klubem Černá v Pošumaví Mistrovství České republiky lodní třídy Cadet. Během čtyř závodních dnů jachtařům počasí příliš nepřálo a umožnilo odjet pouze tři rozjížďky z předpokládaných šestnácti. Z dvaceti posádek si nejlépe vedla kormidelnice Johana Kořanová s kosatnicí Sárou Tkadlecovou, které pro letošní rok získaly titul Mistr České republiky lodní třídy Cadet. Titul vicemistrů náleží Jiřímu Parůžkovi a Kateřině Hálové z Jachtklubu Toušeň a třetí místo si připsala posádka Michal Kliment a Veronika Živná.

Lipno MČR Cadet  vítězné posádkyBěhem celého Mistrovství České republiky lodní třídy Cadet, které probíhalo od pátku 3. července do pondělka 6. července na Lipně v Černé v Pošumaví, převládalo počasí charakterizované velkou oblačností, relativně vysokou teplotou a především velkou vlhkostí. Tato situace byla doprovázena výskytem přeháněk a vznikem bouřek. Převládal slabý severní až západní vítr do 3 m/s, který po většinu času neumožňoval postavení regulérní trati a uskutečnění rozjížďky. Krátkodobé zesílení větru nastávalo při příchodu bouřky či přeháňky, takže v sobotu bylo možné nakonec uskutečnit pouze jednu hodnocenou rozjížďku při procházející bouřce a v pondělí odpoledne zbývající dvě při intenzivním dešti.

Lipno MČR Cadet lodě na voduNejlepší české posádky lodní třídy Cadet si nyní týden od jachtingu odpočinou a v sobotu 10. července odjíždí do Španělska, kde je nejdříve čeká několik tréninkových dní a od 18. do 24. července mistrovství Evropy. Pořadatelem je španělský Club de Mar de Almeria.





Dodatečné informace:
Posádku lodní třídy Cadet tvoří dva závodníci ve věku do 17 let ? kormidelník a kosatník. Loď je dlouhá 3,22 m a váží 54 kg.

JiTka Tkadlecová

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>