Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Závody modrý hrozen 2009
 
      Závody modrý hrozen 2009 (CTL 092143), 19.-20.9.2009, Novomlýnské nádrže, Pavlov uzavřel sérii Poháru ČR lodní třídy Cadet - žádné překvapení se nekonalo

 
O uplynulém pozdně letním víkendu proběhl na Novomlýnských nádržích v Pavlově poslední závod Poháru České republiky 2009. Plachtilo se po oba dny. V sobotu při větru 3-4 m/s s jen občasnými poryvy do 6 m/s odjeli cadeti 3 rozjížďky. V neděli se plachtilo v silnějším a směrově i rychlostně nestálém větru 3-8 m/s, ve kterém cadeti stihli již jen jednu rozjížďku. Na vodní ploše bylo plno, protože v jednom prostoru se potkávalo kromě cadetů ještě dalších pět lodních tříd: Flying Dutchman, 420, 470, Vaurien a Fireball. Závodu tentokrát přesvědčivě dominovala posádka Jiří Parůžek a Kateřina Hálová, která si vítězstvím ve 3 rozjížďkách zajistila absolutní prvenství. Na dalších třech místech bylo velmi těsno a o pořadí rozhodla až pravidla pro řešení bodové shody. Druhé místo v závodu vybojovala, zejména díky vítězství v jedné ze sobotních rozjížděk, favorizovaná posádka Michal Kliment a Veronika Živná, třetí místo potom připadlo Adéle Čulákové a Adrianě Ambrosové. Další favoritky, Johana Kořanová a Sára Tkadlecová se musely smířit s "bramborovou medailí".













Při vyhlášení Poháru České republiky lodní třídy Cadet se však již žádné překvapení nekonalo: První místo svými skvělými a vyrovnanými výkony v průběhu celého roku získala zcela zaslouženě posádka Johana Kořanová a Sára Tkadlecová (v roce 2008 v tomtéž poháru 3.), 2. místo v těsném závěsu za vítězkami je velkým úspěchem celoročního snažení posádky Michal Kliment a Veronika Živná (vloni v poháru až 7.) , třetí příčka patří posádce Jiří Parůžek a Kateřina Hálová (těm se letos bohužel nepodařilo obhájit loňské pohárové prvenství).

V kategorii juniorů v Modrém hroznu zvítězila podle očekávání velmi nadějná sourozenecká posádka Vít Jebavý a Markéta Jebavá, následováni Lukášem Svobodou a Václavem Brabcem na 2. místě a Jeanem Baptistem Jančou s Viktorem Eichlerem na 3. místě. Stejné bylo nakonec i pořadí juniorských posádek v celkovém hodnocení Poháru. Všem vítězům gratulujeme a přejeme mnoho dalších jachtařských úspěchů.

Boris Živný (http://cadetclass.cz alias http://optimistclass.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>