Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Slalom SP na divoké vodě v Troji pojede téměř kompletní špička
 
      Umělý kanál v Praze-Troji bude o víkendu hostit pátý závod Světového poháru ve slalomu na divoké vodě. Ze současné špičky budou na startu chybět jen Francouz Tony Estanguet a Brit Paul Rattcliffe. Své umění tu naopak předvedou například olympijští vítězové Štěpánka Hilgertová,

 
Němec Thomas Schmidt nebo slovenští bratři Peter a Pavol Hochschornerové. V sobotu se v Troji pojede kvalifikace, o medaile se bude bojovat v neděli. "Na startu sice bude chybět několik Francouzů a Britů, ale takhle je to pokaždé. Žádný závod Světového poháru není plně obsazený," konstatoval dnes ředitel závodu Jiří Rohan. "I bez toho se ale v Troji sejde kvalitní konkurence," doplnil. Předseda Českého svazu kanoistů Jaroslav Pollert připomněl, že jde už o dvacátý ročník závodu. "Kanál v Troji je už tradičním místem konání Světového poháru. Rádi bychom v tradici pokračovali a dotáhli to až k mistrovství světa v roce 2006," prohlásil Pollert.
Největší hvězdou bude bezesporu Hilgertová, která letos vyhrála dva závody a suverénně vede průběžné pořadí SP. "Po návratu z Augsburgu jsem byla trochu unavená a měla jsem problémy s krční páteří.
Zašla jsem si na rehabilitaci a už je to lepší," svěřila se dvojnásobná olympijská vítězka. V Augsburgu vyhrála minulý týden v pořadí čtvrtý závod SP o desetinu sekundy před domácí závodnicí Mandy Planertovou. V Troji by ráda předvedla co nejlepší výkon hlavně kvůli fanouškům. "Přijde hodně známých a fanoušků a já bych se jim ráda prezentovala co nejlepším výkonem," dodala Hilgertová. Šanci zaútočit na přední pozice mají i deblkanoisté Marek Jiras s Tomášem Máderem. Mistři světa obsadili v třetím závodu SP třetí a před týdnem v Augsburgu druhé místo. "Měl jsem nějaké problémy, ale pomalu se to zlepšuje," uvedl Máder. "Vždycky tak u třetí brány mi došly síly, nevím, čím to bylo," kroutil hlavou. Jiras si svého kolegu změřil naoko přísným pohledem. "Když bude Tomáš moct a vydrží, tak by nám to v Troji mohlo vyjít. Jinak fakt nevím," dodal s úsměvem. Program: Sobota 4. srpna: 9:00, start kvalifikace C1 muži + K1 ženy, 14:15, start kvalifikace C2 muži + K1 muži. Neděle 5. srpna: 11:00, start 1. jízdy finále, 14:05, start 2. jízdy finále (přímý přenos ČT).
Průběžný stav SP: C1: 1. Minčík (SR) 85 b., 2. Wieczorek (Pol.) 58, 3. Pfannmöller (Něm.) 54, ...8. Indruch 41, 12. Pinkava 28, 16. Ježek 23, 25. Mašek (všichni ČR) 10. K1: 1. Hilgertová 85, 2. Sadilová (obě ČR) 63, 3. Kaliská (SR) 62, 4. Pavelková (ČR) 53. K1: 1. Oblinger (Rak.) 65, 2. Peschier (Fr.) 60, 3. Kralj (Slovin.) 58, ...6. T. Kobes 45, 16. Bareš 20, 28. J. Kobes 11, 30. Prskavec (všichni ČR) 9, C2: 1. Wojs, Mordarski (Pol.) 77, 2. Pavel Hochschorner, Peter Hochschorner (SR) 68, 3. Pospíšil, Pollert 64, ...5. Jiras, Máder 52, 10. Volf, Štěpánek 41, 13. D. Vladař, M. Vladař (všichni ČR) 32.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>